2013-10-06 17:21:06• hírek • Szatmár.ro

Az RMDSZ a közpénz herdálásának útjába állt

A Szatmárnémeti RMDSZ szervezet közleménye a Termés napja megrendezésével kapcsolatban.

Örömmel vettük tudomásul, hogy az RMDSZ Szatmár megyei vezetőinek jelzései következtében a megyei és a szatmárnémeti USL-s vezetés elállt attól a szándékától, hogy két, egymással versengő, közpénzből finanszírozott rendezvény keretében ünnepelje meg a Termés napját.

Amint azt erről szóló nyílt levelünkben jeleztük, a megyei és városi közpénzek elköltésének van sokkal hatékonyabb, a lakosságot közvetlenül szolgáló módja is. Erről az RMDSZ szakemberei már több ízben is javaslatokat bocsátottak a jelenlegi döntéshozók figyelmébe. Javaslatainkban konkrét megvalósításokat, a választási kampány során tett ígéreteik betartását kértük a megye és a város vezetésétől, a fesztiválok és népünnepélyek véget nem érő finanszírozása helyett.

Örülünk annak, hogy a józan ész szavára hallgatva, az RMDSZ jelzéseit figyelembe véve az október hónap nem a fejetlen pénzköltéses fesztivál finanszírozás hónapja lett a megyében.

Jelezzük, hogy az RMDSZ továbbra is partnere a megye és a megyeszékhely fejlesztését elősegíteni hivatott kezdeményezéseknek, de a jelenleg birtokunkban lévő eszközökkel mindig fel fogunk a továbbiakban is lépni a közpénz elherdálása ellen, a valós problémákról a figyelmet elvevő kezdeményezések adófizetők pénzéből történő finanszírozása ellen.

Tisztelettel,
Pataki Csaba - az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke, szenátor
Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke, parlamenti képviselő
Maskulik Csaba, az RMDSZ szatmárnémeti tanácsosi frakciójának vezetője
Kovács Máté, az RMDSZ Szatmár megyei tanácsi frakciójának vezetője

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: